Activiteiten

 

Belangrijkste activiteiten

Onthaal 1ste schooldag:
Het oudercomité heet de leerlingen van harte welkom op school en deelt een stukje cake en een drankje uit.

Informatieavond:
Het oudercomité stelt zich voor aan de ouders tijdens de informatie-avonden van de school. De doelstellingen en de activiteiten van het oudercomité worden er bekend gemaakt. We bieden de ouders een glaasje aan.

Werkvoormiddag:
Het oudercomité voert een aantal kleine klusjes uit op school.

Wandeling:
Het oudercomité organiseert een mooie wandeling voor de ouders, de kinderen en de leerkrachten. Dit wordt gevolgd door een gezellige koffietafel. De ouders en de leerkrachten kunnen bijpraten in een ontspannen en sportieve sfeer.

Grootouderfeest:
De grootouders van de kinderen van het 1ste leerjaar maken op een aangename en gezellige manier kennis met de school, de leerkrachten en de directeur. Er wordt een woordje uitleg gegeven over de leerstof en de leermethodes. De grootouders kunnen meevolgen tijdens de les. De leerling en de grootouders doen samen verschillende activiteiten aan de hand van een doorschuifsysteem. Het oudercomité biedt koffie en cake aan tijdens de pauze.

Schaatsen:
De schaatsavond is puur voor het sportief amusement en het gezellig samenzijn met kinderen, ouders en leerkrachten.

Sint op school:
De Sint en de Zwarte Pieten komen in alle klassen. Er worden aan de leerlingen zakjes snoep uitgedeeld. Er is tevens een toneel (bv. Pedrolino) of een andere culturele activiteit voor alle klassen.

Kerstactie:
Het oudercomité organiseert de verkoop van diverse soorten gebakjes ten voordele van de school.

Nieuwjaarsreceptie:
De bedoeling van de nieuwjaarsreceptie bestaat erin om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Het oudercomité biedt op school een drankje aan aan de ouders, de eventuele grootouders, de OC-leden, het leerkrachtenkorps en de leerlingen.

Musical:
De kinderen voeren een musical op. 

Infoavond ouders 3e kleuterklas:
Het doel van de kennismakingsavond bestaat erin om de ouders van de kinderen uit de 3e kleuterklas te laten kennismaken met de lagere school van Landegem. Tijdens deze avond wordt uitgelegd waarvoor onze school staat en wat de visie is. Ook de rol i.v.m. zorg zal beklemtoond worden. Het oudercomité stelt zich voor en biedt de ouders een drankje aan.

Paaseieren:
De leerlingen krijgen paaszakjes met lekkers ter gelegenheid van Pasen.

Receptie(s) Eerste communie, Plechtige communie en Lentefeest:
Het oudercomité organiseert één gemeenschappelijke receptie of meerdere afzonderlijke recepties ter gelegenheid van deze plechtigheden.

Schoolfeest: doelstelling:
- Opendeurdag van het eerste leerjaar: mogelijkheid voor toekomstige nieuwe leerlingen en hun ouders voor een kennismaking met de school, het eerste leerjaar, de leerkrachten en dergelijke meer; met eventuele inschrijving
- Ontmoetingsplaats voor alle ouders om in een ontspannen en informele, lossere sfeer bij te praten met elkaar en de leerkrachten
- De kinderen beleven op school een spelletjesnamiddag en spelen er met hun klasgenoten.
- Iedereen kan een glas drinken of een ijsje eten.

Eindejaarsreceptie 6e leerjaar:
Het oudercomité organiseert de eindejaarsreceptie voor de leerlingen van het 6e leerjaar, hun ouders en de leerkrachten ter gelegenheid van de proclamatie en het afscheid van de lagere school.