Vosselarestraat 20, 9850 Landegem
secretariaat@gslandegem.be
Tel. 0498 52 89 65


Verslag activiteiten

 

december 2018: smulactie

In de maand december vinden er in ons land traditioneel drie operaties met militaire precisie plaats. Er zijn de Sint en de Kerstman die er op miraculeuze wijze in slagen om miljoenen cadeautjes ter bestemming te brengen, en er is die onvolprezen Smulactie van ons oudercomité. Op zaterdag 15 december vonden maar liefst 1.645 koekendozen hun weg naar de juiste bestemming in Landegem. Heel wat leden van het oudercomité maakten een ochtend én een autokoffer vrij om alle lekkernijen te verdelen. We spotten zelfs een paar kerstmutsen bij onze leden, ho-ho-ho nog aan toe!
In de maand daarvoor hadden de leerlingen al een belangrijk steentje bijgedragen. Ze wisten ouders, grootouders, familie, vrienden, kennissen en andere sympathisanten te overtuigen dat een koekje, pannenkoek of verfijnde truffel de feestdagen dat tikkeltje méér kunnen geven. Een smakelijk dankjewel aan iedereen, want al die inspanningen leidden tot een recordverkoop in de geschiedenis van onze smulactie.
De opbrengst van deze jaarlijkse actie komt helemaal ten goede van de kinderen. De centjes gaan onder meer naar pedagogische aankopen en speelmateriaal. Zo heeft het oudercomité de voorbije jaren bijgedragen aan het buitenklasje en het klimtoestel op de speelplaats.

30 oktober 2018: schaatsen

Kleine overrompeling ter hoogte van ijsbaan Kristallijn op vrijdagavond 30 november. Vierentachtig Wilgennestjes groot en klein—een nieuw record aantal deelnemers!—stonden te trappelen om met een avondje schaatsen de winter jaargang 2018-2019 op gang te trekken. In geen tijd waren zowel het binnenplein als de snelle buitenste baan ingenomen door schaatsende Landegemnaren. En dat deden we uiteraard in een mooie variatie aan stijlen: van gracieus glijdend tot ronduit potsierlijke pirouettes. Al bleef minstens één lid van die laatste groep schaatsers pertinent beweren dat het een wetenschappelijk experiment betrof ter controle van de Newtoniaanse zwaartekrachtwetten. Yeah, right… Getuige de stralende gezichten zat de sfeer er opnieuw helemaal in. Ook naderhand in de bar, waar er volop moves en kürelementen voor volgend jaar bedacht werden. Editie 2019-2020 kondigt zich nu al aan als een editie op Olympisch niveau…

 

30 september 2018: herfstwandeling

Echte geluksvogels trekken eropuit. Op 30 september trok een vloot ouders, leerkrachten en leerlingen de wandelschoenen aan voor de jaarlijkse Herfstwandeling van het oudercomité. Naar even jaarlijkse gewoonte beperkten we ons niet tot wat Spartaans rondstappen, maar verliep de wandeling in een breder kader.

 

Met de Geluksvogels van geluksexpert Leo Bormans snijdt ’t Wilgennest een jaarthema aan waar we een happy wandeling aan konden koppelen. Onderweg maakten we kennis met Sporo, Kaketoe, Hokko, Dipper en de andere Geluksvogels die de kindjes én hun ouders wisten te charmeren met verhalen rond de pijlers van geluk. De emoties van de deelnemers logen er niet om: blije gezichtjes, glimlachjes, knipogen, en af en toe een uitbundige high-five. Tien op tien en een bank vooruit voor sfeerbeheer. Ook bedankt aan de zon, trouwens, die nog wat in zomerstemming verkeerde.

 

Het is geweten dat Geluksvogels een grote voorliefde hebben voor de natuur. Dan is er geen betere plek voor een pitstop halverwege dan ’t Schaaphof. Deze zelfplukboerderij is een initiatief van Heleen, de mama van één van onze leerlingen, en zet in op kleinschalige biologische groentenproductie met een directe link met de consument. Onze stappers voelden zich meteen thuis tussen de rijen bio- en vergeten groenten. De gezonde snacks en drankjes zaten daar ongetwijfeld voor iets tussen. Het gaf in elk geval precies de juiste dosis vitaminen voor de terugtocht naar school.

 

13 mei 2017: Schoolfeest 'Reis rond de wereld'

Het thema van het schoolfeest luidde ‘Reis rond de wereld’. We kregen voor deze gelegenheid de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Tom Waes (alias directeur Philippe) op bezoek. Tijdens de beginceremonie vertelde hij over een grote wereldreis die hij had gemaakt en over de vele plaatsen die hij had bezocht. Hij wou de leerlingen van de school meenemen op zijn avontuur en hij vertelde in welke fantastische landen hij was geweest en wat hij er had beleefd. Alle klassen kwamen in stoet tevoorschijn en stelden hun land voor d.m.v. attributen, verkleedkledij en aangepaste muziek. We leerden dat de klassen avonturen zouden beleven in Afrika, Japan, Spanje, Mexico, Italië, Zwitserland, Griekenland en Nederland. Hiermee werd voor de kinderen het startschot gegeven om zich hartelijk uit te leven in de diverse belevingshoeken van Origami, Djembé, Sangria, gekke fietsen, Piñata, pizza’s, limbodansen, bergbeklimmen en sirtaki. Ook aan de ouders werd gedacht: zij konden een danspasje wagen tijdens de pinguïndans. Uiteraard lesten velen hun dorst in de sfeervol ingerichte bar of smulden van een stukje taart. Bovendien wisten enkele exotisch geklede meestercocktailbrouwers menige ouder te verleiden tot de degustatie van een lekkere cocktail.

Tussendoor was er ook een mooie theatervoorstelling die in het teken stond van Renaat De Rudder. Deze beroemde Landegemse soldaat keerde een eeuw terug in de tijd en voerde een knap toneelstukje op waarin hij zijn kinderjaren sterk herbeleefde en navertelde. Een gedreven muzikant speelde tussen de bedrijven door met veel bravoure passende muziek uit de periode van de eerste wereldoorlog. De toeschouwers genoten van de acteerprestatie en het muzikaal optreden.

Onze onverbeterlijke Tom Waes eindigde deze meeslepende namiddag met een slotwoordje en er werden prijzen uitgedeeld aan de nieuwe leerlingen en aan de leerlingen van de verschillende graden. Alle leerlingen kregen een sleutelhanger met een wereldbol. Tenslotte zong iedereen uit volle borst het slotlied ‘Iedereen is van de wereld’ van The Scene.

Van harte dank aan het enthousiaste leerkrachtkorps en het oudercomité voor de uitstekende organisatie van dit meer dan geslaagd schoolfeest. Wat een leuke en boeiende reis rond de wereld!

12 februari 2017: winterwandeling

Deze winterwandeling stond in het teken van Renaat De Rudder. Dit jaar is het immers exact honderd jaar geleden dat deze vooraanstaande Landegemse oorlogsstrijder eervol sneuvelde tijdens de Eerste Wereldoorlog. In groot Nevele, en onder impuls van de cultuurraad, staat het jaar 2017 dan ook in het teken van Renaat De Rudder. We kregen bij de start een kort woordje uitleg en leerden dat deze soldaat gedurende ruim drie jaar op erg dappere wijze streed aan het oorlogsfront en sterk gedreven werd door zijn idealisme van vrijheid voor Vlaanderen en het christendom. We passeerden onder andere aan het herdenkingsmonument van Renaat De Rudder in de Vosselarestraat en langs zijn ouderlijk huis in de… jawel Renaat De Rudderstraat. Dit statig, stijlvol huis werd onlangs nog heel mooi gerenoveerd. We hielden vervolgens even halt aan een tussenstop voor een hapje en een drankje. Ondertussen losten de kinderen enthousiast een leuk kruiswoordraadsel op en zochten ze verwoed en op ludieke wijze naar de toverspreuk van Renaat De Rudder. Langs enkele landelijke wegen en wegels bereikten we tenslotte opnieuw het centrum van het dorp en de school. Op school werden de kinderen, ouders en leerkrachten getrakteerd met een drankje en een lekkere portie frieten aan een frietkraam. Iedereen smulde en genoot met volle teugen. De sfeer zat er echt goed in. Bedankt aan alle deelnemers en aan het oudercomité voor de prima organisatie van deze winterse wandeling!

29 mei 2016: schoolfeest 'Olympische spelen'

Het schoolfeest was een ware voltreffer. Wegens de ongunstige weersvoorspelling weken we voor de editie van dit schooljaar noodgedwongen uit naar de sporthal die voor de gelegenheid omgetoverd was in een Olympisch dorp. Dankzij het schitterend concept van de Olympische Spelen leefden de enthiousiaste kinderen zich volledig uit. Een mooie openingsceremonie zette meteen de toon en de kinderen tastten hun grenzen af in het judo, karate, boogschieten, turnen, bakken, maken van lekkernijen uit Brazilië, crea, reuzenfunbaan en enkele leuke spelletjes. De ouders genoten van de vele sportieve hoogtepunten, dronken tussendoor een glaasje en aten een lekker hapje in de gezellige en mooi versierde Olympische bar. Een knappe slotceremonie en een huldiging van de atleten sloten deze unieke Olympische Spelen af. Met dank aan het enthousiasme en de dynamiek van de leerkrachten en het oudercomité.

6 maart 2016: eetfestijn

De sporthal barstte bijna uit zijn voegen met ruim vijfhonderd enthousiaste leerlingen en ouders. Met het thema ‘We bekijken alles door een roze bril’ was de zaal voor de gelegenheid omgetoverd in een sfeervolle oase met de vele roze kunstwerkjes en versieringen. Iedereen genoot van een lekkere maaltijd en een bruisende dans- en muziekshow. Het jonge volkje bracht op het podium een resem knappe optredens en een mooie show begeleid door een wervelend lichtspektakel. Ambiance troef. De vele foto’s spreken boekdelen.
Van harte dank aan iedereen die bijgedragen heeft tot dit succes, in het bijzonder het leerkrachtenkorps en het oudercomité.

4 december 2015: schaatsavond

Onze traditionele schaatsavond was al bij al weer geslaagd. OK, het was moeilijk om parkeerplaats te vinden, het was wat winderig maar dat werd er met de glimlach bij genomen. Het kader rond de schaatspiste was alleszins wondermooi: het historische centrum gecombineerd met vele kraampjes, mooie verlichting en een reuzenrad als middelpunt, echt een aanrader voor een winterse avonduitstap.
Een vijftigtal schaatsers waren op de afspraak en die hadden zelfs supporters mee. En daar was een heel opmerkelijke bij, juf Marie-Christine nam in de week voordien afscheid van de school en toch kwam ze onze schaatskunsten bewonderen en een babbeltje slaan met kinderen en ouders.
Er werd geschaatst dat het een lieve lust was, jong en oud, de een al vlotter dan de ander en vooral veel lachende gezichten. Groepjes kinderen die samen optrokken, hand in hand, met een sleetje, in volle vaart, … Het deed duidelijk deugd aan de schaatsers, een beetje inspanning in de buitenlucht, veel lachen en een praatje doen. Achteraf nog één of meerdere drankjes om de inspanning te compenseren en op de vriendschap te klinken. En in de auto naar huis, lekker warm, vallen de oogjes toe …

3 september 2015: plaatsen van splinterniewe klimpalen en een klimnet

Onze leerlingen zullen zich vanaf nu naar hartenlust kunnen uitleven op acht splinternieuwe klimpalen en een klimnet. Op zaterdag 3/10 zorgden we met een enthousiast groepje van het oudercomité voor de plaatsing. Veel plezier aan de leerlingen!

18 oktober: herfstwandeling

Een zeventigtal volwassenen en kinderen hebben genoten van een ontspannende herfstwandeling. Een zacht herfstzonnetje begeleidde ons op het landelijk parkoers langs een aantal trage wegen.

Tijdens het nakaarten, en met een lekkere boterkoek, koffie of chocomelk, mochten tenslotte de vijf fiere winnaars van de spannende rebuswedstrijd een heerlijke prijs in ontvangst nemen.

31 mei: schoolfeest

In de weersverwachtingen de dagen voordien was er zeker geen slecht weer voorspeld, zaterdag bij de voorbereidingen was er regen maar we waren nog optimistisch: het schoolfeest zou doorgaan bij mooi weer. Zondagvoormiddag wisten we al beter, het werd echt slecht weer en we besloten er het beste van maken. Allerlei werden bedacht: spelletjes onder het afdak, in de fietsenstalling en binnen in de gang, in de refters zetten we tafels en stoelen om ons café uit te breiden en meester Philippe slaagde er zelfs in om de verwarming op te zetten.
Om tien voor 2 zagen we het helemaal zitten, zeker als de eerste bezoekers al aankwamen. En ze bleven komen, de opkomst was voor weer meer dan behoorlijk. Bij de kinderen veel kleurrijke figuren, clowns en grappige kledij. Bij de ouders vele lachende gezichten en geanimeerde gesprekken. De spelletjes zorgden weer voor plezier bij de kinderen, de leerkrachten waren perfecte animatoren, bij sommige moest je al eens kijken wie die grappige clown nu was. Meester Philippe trok nog eens een flashmob op gang tussen de buien, de kinderen deden enthousiast mee. De ouders bleven achter hun drankje zitten en babbelen, de namiddag werd dan toch gezellig en sfeervol.
Het was een echt Belgisch herfstweertje maar zoals het past bij de gemeenteschool van Landegem hielden we de moed er in en werd het een geslaagd schoolfeest.
Bedankt aan iedereen om ons te steunen door aanwezig te zijn, de sfeer er in te houden en een handje toe te steken en tot volgend jaar!

15 maart 2015: Eetfestijn en kinderoptredens

Ruim vierhonderdzestig deelnemers schoven aan voor een heerlijke maaltijd van kalkoenfilet met groentjes en frietjes of voor de traditionele balletjes in de tomatensaus. De gezellige en leuke sfeer zat er meteen in en bereikte zijn climax tijdens de spetterende optredens van de uitbundige leerlingen onder de spotlights op het podium. Van harte dank aan iedereen die bijgedragen heeft tot dit succes, in het bijzonder het enthousiaste leerkrachtenkorps en het al even enthousiaste oudercomité.

19 oktober 2014: herfstwandeling

Dit jaar gooiden we de traditionele herfstwandeling over een andere boeg en zetten we een fotozoektocht op het programma. Een tachtigtal enthousiaste kinderen en volwassenen gingen in teamverband deze spannende uitdaging aan. Aan de hand van twee fotobladen moesten alle deelnemende groepen de juiste volgorde van de foto’s bepalen met de aanduiding van de bijhorende plaats op een kaart. Bij een zeer zacht herfstweertje zochten tientallen spiedende ogen naar de soms goed verscholen doelwitten. Het te zoeken parkoers leidde langs landelijke wegen naar de grens met Hansbeke. Halfweg kon iedereen smullen van een sappige appel op een mooie boerderij in de Grote Heirenthoek waar groot en klein even op krachten kwam vooraleer het tweede luik van de leuke zoektocht verder te zetten. Eén voor één bereikten alle teams veilig en wel terug de school en genoten er in de bovenzaal van een warme drank en een lekkere boterkoek. Velen kaartten nog druk na over de eventuele ondervonden struikelblokken. Enkele groepen bleken sterk aan elkaar gewaagd maar finaal kaapte één winnend team de hoofdprijs weg. Dat de fles wijn en de kinderchampagne hen moge smaken.

25 mei 2014: schoolfeest

Onder een heerlijk zonnetje kende het schoolfeest in Landegem veel succes. De talloze hemelsblauwe ballonnen en versieringen, in combinatie met water als thema van het schoolfeest, zorgden voor een bruisende school. Met leuke spelletjes aan de spelletjesstanden amuseerden de vele enthousiaste kinderen zich naar hartenlust. Het koelbloedig blussen met een waterslang van een echte brandweerwagen bleek voor velen één van de hoogtepunten. Ondertussen genoten de vele bezoekers op het zonneterras van een glas of versnapering in een toffe, gezellige sfeer. We noteerden met genoegen ook een flink aantal inschrijvingen voor het eerste leerjaar van het volgend schooljaar. Kortom, opnieuw een meer dan geslaagd schoolfeest.

30 maart 2014: eetfestijn

Het jaarlijks eetfestijn en de kinderoptredens in de sporthal van Landegem waren een voltreffer. De stoverij, frietjes en groentjes of de balletjes in de tomatensaus vielen bij iedereen erg in de smaak. Er hing een zeer leuke sfeer en de kinderen gaven het beste van zichzelf tijdens hun enthousiaste optredens op het podium. Iedereen heeft er van genoten.

20 oktober 2013: herfstwandeling

Wat een geluk met het weer. Het was zowaar een schitterende herfstdag, ideaal voor een mooie herfstwandeling.
Met een flink aantal deelnemers zat de sfeer en het tempo er ook dit jaar weer meteen in.
De start was via de veldbloemlaan, de kattewegel en zo via kleine achterwegels door Ter Varent richting Puttemeersstraat. Daar halfweg namen we een kleine veldwegel richting Renaat de Rudderstraat. Om vervolgens via de Wildedreef zo over het spoor alweer een kleine weldwegel te nemen tot aan de stopplaats. Bij Ronny en Cecile genoot iedereen van een appeltje, een glaasje water en een lekkere babbel.
Het 2de deel van de wandeling bracht ons via Heiste, de Zoutweg tot aan het station. Deer staken we via een veldwegel door tot aan de vaart. Vanaf daar was een in rechte lijn terug naar school. Hier kon iedereen meteen zijn honger en dorst stillen met een lekkere boterkoek en koffie, of een ander drankje naar keuze.

1 juni '13: Schoolfeest

Nieuwsgierige, groen geklede kinderen
Leuke, uitdagende spelletjes
Groene ridders enthousiast ‘ten afval’
In een groen omgetoverde school
Geen koele Wall Street maar een grote ruilbeurs
Toffe en gezellige ambiance bij kinderen en ouders
Al kletsend bij een koffie of een schuimend biertje
Breiwerkjes vormden een lappendeken
Snijdende spanning tijdens de penaltyshots
‘n Hoop inschrijvingen in het eerste leerjaar
Zelfs een uurtje zonneschijn
Veel tevreden gezichten
Kortom, een succes

3 maart 2013: eetfestijn en kinderoptredens

Op zondag 3 maart genoten meer dan vierhonderd aanwezigen in de sporthal van Landegem van het eetfestijn en de kinderoptredens. Zowel de vol-au-vent als de balletjes in de tomatensaus wisten iedereen moeiteloos te bekoren. Vervolgens ontpopten onze enthousiaste leerlingen zich tot sterren op de dansvloer met mooie, opmerkelijke optredens. Kortom, voor alle kinderen en ouders een leuke en geslaagde dag."

21 oktober ‘12: Herfstwandeling

Ondanks het minder zonnige weer dan vorig jaar, was het ook dit jaar wel weer een schitterende herfstdag! Droog, niet koud en niet te veel wind. Een ideaal wandelweertje dus.
Met een goede 80-tal deelnemers zat de sfeer en het tempo er meteen in.
Het parcours was dit jaar richting Hansbeke. Via de mooie, maar minder gekende kant van de vaart tot aan de spoorwegbrug, om vervolgens de wandeling verder te zetten langs het spoor tot aan de voetgangerstunnel in Hansbeke. Net de tunnel uit kon iedereen genieten van een lekker appeltje voor de dorst.
Het 2de deel van de wandeling bracht ons via een paar mooie veldwegels terug naar school. Hier kon iedereen meteen zijn honger en dorst stillen met een lekkere boterkoek en koffie, of een ander drankje naar keuze.

2 juni ‘12: Schoolfeest Landegem

“Er was eens…”. Met deze magische woorden opent dit verhaal over een alweer erg succesvol schoolfeest in Landegem. Onder een stralende zon stroomden alle lagere schoolkinderen met hun ouders en familie samen op school. De aankondiging van het thema ‘sprookjes & strips’ had bij de kinderen duidelijk een grote nieuwsgierigheid ontlokt. Onder inspiratie van diverse legendarische stripverhalen zoals pakweg Suske en Wiske, Kuifje en Lucky Luke en tevens begeesterd door de magie en fantasie van sprookjes hadden velen zich dan ook schitterend verkleed. Roodkapje, prinsessen,Urbanus, tovenaars van allerlei slag, … aan verbeelding geen gebrek. Met veel enthousiasme legde het jonge volkje een uitgestippeld parcours af met een waaier aan leuke, uitdagende opdrachten. Intussen hielden de juffen van het eerste leerjaar voor de kleuters en hun ouders een opendeurnamiddag met knutselactiviteit. Uiteraard lieten de jongeren zich ook verleiden door een lekker ijsje of een heerlijke suikerspin. En talloze ouders wentelden zich verder in de toffe sfeer op het zonneterras en genoten er in een gezellig samenzijn van een verfrissend glas. Langs deze weg wensen we iedereen die op één of andere wijze heeft bijgedragen tot het succes van het schoolfeest, van harte te bedanken.

4 maart ’12: Eetfestijn en dansparty in Landegem

Om klokslag twaalf uur stroomden ruim vierhonderd schoolkinderen, ouders en familieleden toe in de fraai versierde sporthal in Landegem. Terwijl de ouders enthousiast hun aperitiefje dronken en contacten legden met andere ouders, schoven de eerste, hongerige kinderen al snel aan met hun bordje. Iedereen smulde van harte van de beenhesp, frietjes en groenten of van de balletjes in de tomatensaus. En dat het lekker smaakte, bewezen de talloze ‘grote’ eters die zich gretig een tweede maal lieten bedienen.
Tijd voor de dansnummers nu. Alle kinderen hadden met hun dansgroepje duidelijk hun beste beentje voorgestoken. Terwijl de muziek door de boxen knalde demonstreerden de muzikale groepjes hun vakkundig ingeoefende choreografieën op het podium. De swingende kinderen bruisten van de energie en vormden een ware lust voor het oog van de fiere ouders en familie!
Deze leuke (na)middag was razendsnel voorbij gevolgen, maar iedereen had met volle teugen genoten van het eetfestijn en de dansparty.

25 november '11 - Schaatsavond

Na een drukke school- en werkweek leefden alle kinderen, mama’s en papa’s zich op vrijdagavond op een sportieve, hartelijke wijze uit op de schaatspiste Kristallijn in Gent. Met muts op, sjaal om, handschoenen aan en warm gekleed, zetten de beginnelingen hun eerste stappen op het kunstijs en trachtten zich voorzichtig voort te bewegen op de dunne ijzers. De meest gevorderden schaatsten bij momenten met de techniek en de behendigheid van een volleerde shorttrackschaatser en slalomden dan ook spectaculair door de massa heen. Nog anderen gooiden hoge ogen door op de buitenbaan met hoge snelheid rondjes te vlammen. Er werd lekker geschaatst en heel wat gegleden. De lachende gezichten spraken dan ook boekdelen. Het was duidelijk voor iedereen een prettige vrijetijdsbesteding in deze herfstdagen vooraleer koning winter definitief zijn intrede doet. Na de ijspret heften we samen in de bar tevreden het glas en praatten we nog even bij in een leuke sfeer. Kortom, iedereen had zich stevig vermaakt en had er met volle teugen van genoten.

23 oktober ‘11 – herfstwandeling

Een schitterende herfstdag, zonnig en niet koud, maakte het ideale decor voor deze jaarlijkse wandeldag. Helaas bleef, ondanks het mooie weer, de opkomst toch beperkt tot een 70-tal deelnemers.
Maar de sfeer zat er wel goed in. Iedereen die mee was, had er meteen zin om er in te vliegen.
Het parcours verliep langs kleine wegen en wandelpaden, waarvan verschillende mensen het bestaan niet wisten. Zoals het pad dat liep via het “rood kasteeltje” naar de Broekstraat en zo naar Heiste, bij Ronny en Cecile, die hun tuin hadden voorzien voor de stopplaats. Hier kon iedereen met een lekker appeltje meteen eventjes op adem komen en rustig een babbeltje slaan, terwijl de kinderen zich volledig konden uitleven op de schommel en glijbaan, of een balletje trappen ….
Het 2de deel van de wandeling bracht ons via de Zoutweg en de Dennendreef zo terug naar school. Hier kon iedereen meteen zijn honger en dorst stillen met een lekkere boterkoek en koffie, of een ander drankje naar keuze.

Hele families doen aan slippertjes!

Naar jaarlijkse traditie en tot groot jolijt van vele leerlingen en ouders, was het weer zover op vrijdag 26 november: de schaatsavond van het oudercomité Landegem.
Omdat het in de inkom van schaatspiste Kristallijn in Gent wel hectisch kan zijn, hadden juf Marie-Christine en juf Hilde zich voor de verkoop van de ticketjes weer strategisch opgesteld. Het was ook nodig als je de toeloop zag: 97 leerlingen, ouders en leerkrachten wurmden goed ingeduffeld de voeten in een paar schaatsen.
En er was niet alleen een grote groep schaatsers afgezakt naar Kristallijn. We vaardigden ook een behoorlijke Landegemse delegatie af naar de cafetaria, allemaal sympathisanten die voldoende tijd wilden nemen voor het extra-sportieve aspect van de avond.
Inmiddels leefden de schaatsers zich op verschillende manieren uit op het ritme van de discobar. In het spoor van onze voorzitter kon je geregeld een behoorlijk aantal rondjes schaatsen, onder het motto “Landegem Vooruit”!
Bewonderende blikken voor de jongste leerling op het ijs, Tibo De Munter. Eerste leerjaar, eerste keer op het ijs en zonder veel problemen met papa en mamma rondschaatsen, dat verdient een pluim. Nu we toch gul zijn met complimenten: meester Ivan en zijn vrouw (beter bekend als turnjuf Marleen) waren de vertegenwoordigers van het lerarenkorps op de ijspiste en vervulden hun taak met bravoure: ze gleden vastberaden, sierlijk en zonder scheve schaatsen over het ijs. Bij sommigen leerlingen alsook bij een aantal ouders werden oefeningen om recht te blijven niet altijd bekroond met succes, maar de enkele valpartijtjes waren zonder ernstige gevolgen. De twee pechvogels van de avond waren Andreas Schollier (die in de kleedkamer met zijn hoofd tegen een schaats botste) en Boris Van Vooren (buil boven het oog). Sommigen kregen het etiket “kunstschaatser” opgeplakt: pogingen om achteruit te schaatsen, pirouettes, elegant rondjes schaatsen, wat dan ook, het was een waar plezier om te schaatsen op één of andere hit.
De avond werd uiteraard afgesloten met een deugddoende drink in de cafetaria: schaatsen is immers een vermoeiende en dorst opwekkende sport. Wat napraten, een biertje of wijntje voor de ouders, een frisdrankje met chips voor de kinderen, de sfeer zat er echt in.
U komt toch ook volgend jaar?

Herfstwandeling in Landegem 24 oktober 2010

Zondagnamiddag 24 oktober 2010 was de dag van de traditionele herfstwandeling in Landegem.
Ondanks het ietwat onguur weer, daagde er heel wat volk op. In een schilderachtig herfstdecor slingerde de groep zich over de rustige Landegemse wegen. Dit was de ideale gelegenheid voor ouders en leerkrachten om elkaar op een ontspannen en sportieve wijze beter te leren kennen. Ook de kinderen toonden zich enthousiast en leefden zich uit.
Onderweg was een halte voorzien aan een mooie grote boerderij waar gezonde appels en noten gesmuld werden. Meteen ook een buitenkansje voor de kinderen om boerderij dieren te bewonderen.
Tenslotte werd de geborgenheid van de lagere school in Landegem terug opgezocht. Dampende koffie, heerlijke chocolademelk en lekkere boterkoeken stonden daar klaar. Het ongure herfstweer gaf een extra pigment aan de gezelligheid van de koffietafel, al dan niet aangevuld met een deugddoende Leffe en dergelijke.
Alle kinderen, ouders, leerkrachten en leden van het oudercomité hadden van de wandeling genoten; de sympathieke reacties en de vele tevreden gezichten logen er niet om.
Een pluim voor de uitstekende organisatie, in handen van het oudercomité van de gemeentelijke basisschool Landegem met broederlijke ondersteuning van het oudercomité van Nevele.
Enkele sfeerbeelden van de wandeling kan je bekijken in het fotoboek.